muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Dimiteix el ministre d'Economia italià i s'agreuja la crisi al Govern

La crisi oberta al Govern italià pels recents revessos electorals del primer ministre, Silvio Berlusconi, es precipità ahir amb la dimissió de matinada del titular d'Economia, Giulio Tremonti. Aquesta renúncia fou el resultat de la pressió exercida en els últims dies, amb amenaça inclosa d'abandonar el Gabinet, pel principal aliat de Berlusconi, la dretana Aliança Nacional, del vicepresident Gianfranco Fini.

La dimissió de Tremonti, de 56 anys, es produí després d'una de llarga i agitada reunió dels líders de la coalició governant, la conservadora «Casa de les Llibertats», convocada pel cap de l'Executiu davant de la creixent tensió entre els seus socis i les crítiques contra el responsable d'Economia.

Aliança Nacional, però també els democristians de l'UDC, que van aguantar el tipus en les eleccions europees en les quals el partit del primer ministre, Forza Itàlia, patí un important retrocés, havien posat sobre la taula la seva exigència d'un canvi radical en la política econòmica. La cartera d'Economia passarà ara a ser assumida de forma interina per Berlusconi, fins que es designi un nou substitut.

Amb Tremonti deixa el Govern un dels homes de confiança del primer ministre, al qual va prestar importants serveis en el passat, com tancar l'acord preelectoral amb la Lliga Nord d'Umberto Bossi que ajudà al Cavaliere a guanyar les eleccions el 2001. El, fins la matinada d'ahir, titular d'assumptes econòmics italià gaudia d'una total autonomia i poder a la seva àrea, fins al punt que era conegut com el superministre d'Economia. En aquest sentit les seves àmplies prerrogatives sempre foren motiu de queixa per part de Fini, que en diversos moments al llarg dels últims anys en el govern, intentà tenir un paper en la coordinació de la política econòmica italiana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris