nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Jordània està disposada a enviar tropes a l'Iraq si Bagdad li ho sol·licita

Jordània estaria disposada a enviar tropes a l'Iraq, o qualsevol altra forma d'ajuda militar, si el nou Govern interí iraquià ho sol·licita, va declarar el rei Abdal·lah II en una entrevista amb el canal de televisió de la BBC. Si la petició ve de Bagdad «serà molt difícil per a nosaltres dir que no», explicà el rei de Jordània en aquesta entrevista difosa dijous al vespre.

Aquest és el primer signe que un país àrab està disposat a ajudar la coalició internacional a l'Iraq, destacaren els analistes. «La seguretat serà un problema important per al Govern iraquià», va afegir el rei de Jordània, interrogat des d'Amman. El rei va destacar la instal·lació del nou Executiu interí iraquià, compost per «gent ben decidida, valenta -va dir-, però els desafiaments amb els quals s'enfrontaran en matèria de seguretat seran el seu problema de més pes i hi necessitaran tota l'ajuda del món».

«Ara que hi ha un Govern interí iraquià, i esperam aviat un procés que portarà a la independència completa de l'Iraq, pens que si els iraquians ens demanen ajuda directa serà molt difícil dir-los que no», va declarar. D'altra banda el Govern de transició iraquiana considera l'oferta de tramesa de tropes feta per Jordània, encara que és probable que la rebutgi perquè es tracta d'un país fronterer, segons afirmaren fonts iraquianes a la BBC.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris