algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Al Qaeda amenaça d'atacar Europa si no accepta «l'oferta de pau» de Bin Laden

La suposada treva del líder de la xarxa terrorista conclou el proper 15 de juliol

74700

S'acaba la treva de Bin Laden.

La xarxa terrorista Al Qaeda amenaçà Europa amb nous atacs terroristes i va convidar els musulmans a sortir del vell continent, segons un comunicat atribuït a l'esmentada organització i que ahir publicava el diari àrab internacional amb seu a Londres Asharq Al Awsat.

La nota, que porta la firma de les «Brigades d'Abu Hafes Al Masri», que va reivindicar els atemptats de l'11 de març a Madrid, en els quals moriren 190 persones, avisa que el termini de tres mesos de treva donat als europeus el passat 15 d'abril pel líder d'Al Qaeda, Ossama bin Laden, està a punt d'expirar.

«Poble europeu: no us queda per endavant més que uns pocs dies per acceptar la reconciliació (treva) oferta per Bin Laden, en cas contrari la responsabilitat serà sols vostra», afirma el comunicat atribuït a Al Qaida.

El missatge es referia al termini donat per Bin Laden l'abril passat perquè Europa «surti dels països musulmans i deixi d'atacar els seus pobles com Afganistan, Iraq i la península Aràbiga, ja que en cas contrari els europeus seran qualificats d'aliats dels EUA en la seva agressió contra els musulmans».

«Demanam als musulmans que resideixen a Europa i que poden emigrar als països islàmics, que ho facin, i als que no puguin, que tenguin cautela, i que es proveeixin de prou menjar i doblers per a un mes o més», afegeix la nota feta pública ahir.

També exhorta els musulmans a Europa que disposin de res amb què poder defensar-se, aresar més i demanar a Déu la seva assistència. Per la seva banda, el director del centre integrista islàmic Al Meqrizi, amb seu a Londres, Hany al Sobai, va manifestar al diari àrab internacionaA l'Hayat, el seu temor que succeeixi res a Europa en expirar el termini de Bin Laden.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris