algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

El BCE manté els tipus d'interès malgrat la pressió inflacionista

El Banc Central Europeu (BCE) mantingué ahir els tipus d'interès en el 2 per cent malgrat les pressions inflacionistes a curt termini, sobre les quals mantindrà un ull vigilant, afirmà el seu president, Jean-Claude Trichet.

A la roda de premsa mensual a Frankfurt, Trichet advertí del perill dels alts preus del petroli, això no obstant una lleugera baixada en les últimes setmanes, esmorteeixin la recuperació econòmica a l'eurozona. El banquer francès subratllà la necessitat de distingir l'evolució dels preus entre el curt i el mig termini quan s'avaluen els riscs per a l'estabilitat dels preus.

«Encara que els preus del petroli hagin descendit en les darreres setmanes, els mercats esperen que es mantinguin alts per un cert temps, i, si així ocorre, l'índex d'inflació estarà, molt probablement, per sobre del 2 per cent més temps que el previst», digué Trichet. Recordà, en aquest sentit, que els preus pujaren el juny un 2'4 per cent, una dècima menys que el maig, a l'àrea, segons les dades provisionals de l'oficina d'Estadístiques Eurostat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris