muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

EUA apuja els tipus d'interès per primera vegada en quatre anys

La Reserva Federal compleix els pronòstics i els eleva a l'1'25%

La Reserva Federal dels Estats Units (Fed) decidí ahir elevar els tipus d'interès un quart de punt fins a l'1,25%, la primera pujada en quatre anys, sortint del seu nivell més baix des de 1958, informà l'institut emissor després de la reunió del seu Comitè de Mercats Oberts.

El banc central nord-americà complí així amb les previsions dels analistes, que pronosticaven que modificaria lleugerament el preu dels diners després dels últims senyals de recuperació mostrats per l'economia dels Estats Units.

En el comunicat fet públic després de la reunió, l'organisme que dirigeix Alan Greenspan reconeix que la inflació és elevada, però matisà que una part d'aquest increment és a causa de «factors transitoris». La Fed indica que els riscs derivats del creixement sostingut i de l'estabilitat dels preus continuen sent els mateixos de cara al futur.

En aquest sentit, la Reserva Federal preveu que la inflació subjacent continuï sent relativament baixa, però afirmà que realitzarà canvis en la seva política monetària si l'estabilitat dels preus ho requereix.

La pujada dels tipus amenaça d'iniciar un cicle de canvi monetari, però el banc central dels Estats Units insistí que elevarà els tipus de forma progressiva, en afirmar que els tipus baixos «podrien ser abandonats a un ritme moderat».

La Fed creu que, fins i tot després d'aquesta acció, la política monetària continua sent laxa i unida al fort creixement en la productivitat està donant suport al creixement de l'activitat econòmica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris