bruma
  • Màx: 16°
  • Mín:

Nous enfrontaments a Kufa i un atemptat a Bagdad deixen 24 morts

A trenta dies pel traspàs de poders no hi acord sobre el futur president

Una nova jornada de violència a l'Iraq deixà ahir quatre morts en un atemptat a Bagdad i uns vint més a la ciutat de Kufa per xocs entre milicians xiïtes i soldats d'Estats Units, enmig de la incertesa sobre el nou govern.

Almenys quatre persones, entre ells una dona i una al·lota, moriren a Bagdad quan un cotxe bomba explosionà en ple centre de la ciutat, deixant a més vint ferits, alguns de gravetat. L'atac es produí en la rodalia de l'anomenada Zona Verda, un ampli recinte emmurallat, on hi ha la seu de la Coalició dirigida per Estats Units.

Mentrestant, uns dos iraquians més resultaren ferits per l'explosió de dues bombes de fabricació casolana que tenien com a objectiu un comboi militar dels Estats Units a la capital. «Les bombes esclataren quan el comboi ja havia passat», declarà un portaveu militar al lloc dels fets.

En un dia especialment dur per a l'Exèrcit dels Estats Units, ahir es conegué la mort d'un altre dels seus soldats, aquesta vegada a la ciutat de Mossul, 380 quilòmetres al nord de Bagdad. Segons un portaveu militar, el soldat, de la Segona Divisió d'Infanteria, morí la nit de diumenge a causa de les ferides sofertes el dia anterior quan la seva unitat rebé un atac amb morters.

En l'àmbit polític, a un mes del traspàs de poder als iraquians, la composició del futur govern continuava ensopegant amb l'elecció del president d'Iraq, ja que la coalició descartà els dos candidats sunitas: Ghazi Al Yauar i Adnan Pachachi.

Fins ara semblava que la coalició preferia com a president Adnan Pachachi, un exdiplomàtic de 81 anys, i el Consell de Govern es decantava per Ghazi al-Yauar, un cap tribal de 46 anys. Però ahir, un important responsable de la coalició deixà obertes totes les possibilitats en afirmar: «cercam per a aquest càrrec de president i per als dos terços dels futurs ministres persones que no siguin membres del Consell de Govern» actual.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris