nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

Bush adverteix que EUA segueix «vulnerable» als atacs d'Al Qaeda

El president d'EUA i Cheney declararen davant la comissió de l'11-S

El president George W. Bush afirmà ahir que contestà amb franquesa a totes les preguntes de la Comissió que investiga el 11-S, i advertí que EUA segueix «vulnerable» als atacs de l'organització terrorista Al Qaeda. «Continuam sent vulnerables a un atac i la raó és que Al Qaeda encara existeix, és perillosa, ens odia, i hem d'encertar el 100 per cent de les vegades per protegir els EUA», afirmà Bush.

El president d'EUA realitzà aquestes declaracions després de la seva compareixença de poc més de tres hores, junt amb el vicepresident Richard Cheney, davant dels deu membres de la Comissió de l'11-S, on defensà les accions del seu Govern abans dels atacs.

«Teballam llargues hores per protegir EUA i feim el millor possible» per portar els responsables davant de la Justícia, assegurà. Sense entrar en detalls sobre el contingut de la trobada a porta tancada, Bush afirmà que es van incloure molts temes, que contestà a totes les preguntes i que li interessen les recomanacions de la Comissió per evitar els errors del passat.

Però l'entrevista suscità crítiques entre alguns demòcrates i alguns familiars de les víctimes del 11-S, per la presumpta falta de transparència i la suspicàcia que, potser, ambdós volien mantenir-se en el mateix guió per no entrar en contradiccions. Bush insistí que no hi ha res a ocultar i que més aviat volgué explicar a la comissió «com dicta estratègies, com funciona la Casa Blanca, com lidiam amb les amenaces».

Mentrestant, la comissió indicà en un breu comunicat que la reunió fou «extraordinària» i que tant Bush com Cheney foren «eloqüents i francs» i agregà que la informació obtinguda formarà part de l'informe final i que la presentarà davant del Congrés previsiblement el pròxim 26 de juliol. Així, l'impacte electoral que pugui tenir la sessió d'ahir no se sabrà fins que es divulgui públicament, uns tres mesos abans dels comicis del 2 de novembre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris