nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

El nacionalista Ivan Gasparovic venç en les presidencials eslovaques

Ivan Gasparovic, expresident del Parlament, ha guanyat les eleccions presidencials d'Eslovàquia, en la segona volta, i es convertirà en el tercer cap d'Estat d'aquesta jove democràcia del Danubi. Gasparovic va derrotar l'antic primer ministre Vladimir Meciar, amb qui va compartir el poder durant gran part de la dècada passada.

Després de finalitzar l'escrutini en 45 de les 50 demarcacions electorals, el polític nacionalista va obtenir el 58,45 per cent dels vots, mentre que Meciar en va assolir el 41,55 per cent.

L'abstenció es va situar en el 70 per cent, segons les dades preliminars de la Comissió, davant el 52,06 per cent de la primera volta.

És previsible que el resultat electoral obri una etapa d'obstrucció a l'actual Govern de coalició reformista, encapçalat pel democristià Mikulas Dzurinda.

La jornada es caracteritzà per l'apatia general després que tots els candidats afins a l'Executiu de coalició, integrat per democristians, liberals i la minoria hongaresa, quedassin fora a la primera volta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris