nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Alliberats els dos únics japonesos que continuaven segrestats a Iraq

Confirma la captura d'un soldat d'EUA que estava desaparegut

Dos japonesos segrestats foren alliberats ahir a l'Iraq, hores després que es conegués la notícia de la captura d'un soldat dels Estats Units i mentre a Faluja sembla consolidar-se l'alto el foc. Els dos ciutadans japonesos que estaven segrestats a l'Iraq foren posats en llibertat ahir pels seus captors, segons informà l'Associació d'Ulemes, la màxima autoritat religiosa sunnita a Iraq i implicada en les negociacions amb els segrestadors. L'alliberament tingué lloc en presència del cònsol japonès a la mesquita Um al-Qura, ubicada al barri de Ghasaliya de Bagdad.

Tres ciutadans japonesos més ja foren alliberats dijous passat per mediació de la mateixa organització, després que els seus captors amenaçassin d'assassinar-los si el Govern nipó no retirava les tropes destacades al país. Un grup de captors que han pronunciat les mateixes exigències, però en relació amb les tropes italianes, executaren dimecres passat un dels quatre italians segrestats el 12 d'abril.

Uns 20 estrangers, entre ells diversos soldats dels Estats Units, estan segrestats a Iraq. Un soldat d'Estats Units desaparegut des de la setmana passada, després d'un atac contra un comboi de combustible a l'oest de Bagdad, és mantingut com a ostatge a Iraq. Es tracta de Mathew Martin, de qui la televisió Al Jazira difongué ahir un vídeo que mostra imatges del soldat retingut com a ostatge i envoltat d'homes armats encaputxats.

Mentrestant, malgrat la desconfiança dels habitants de Faluja cap a les forces d'ocupació, l'alto el foc en aquesta localitat sembla haver-se consolidat després de la retirada ahir de les tropes dels Estats Units del pont que condueix cap a l'hospital general.

A més, Aala Maki, un dels líders del Partit Islàmic Iraquià que negocia amb EUA, confirmà que els franctiradors nord-americans també han començat a replegar-se i que comença a veure's moviment de població a la ciutat. Maki explicà que el replegament dels soldats d'ocupació s'acordà divendres durant una entrevista entre membres del Partit Islàmic Iraquià i militars i civils nord-americans en una base militar a prop de Bagdad.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris