cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

Una explosió de metà a una mina de carbó deixa 30 morts a Sibèria

Els equips de rescat fan feina en la recerca de 20 treballadors més

Almenys 30 miners moriren ahir i 20 més es troben en parador desconegut a causa d'una explosió de metà en una mina de carbó de Sibèria. Anit els equips de rescat treballaven encara a la mina de carbó Taizhina, a la conca hullera de Kuzbass, i n'havien recuperat 30 cadàvers, segons informà el Ministeri rus per a Situacions d'Emergència.

En el moment de l'accident a l'interior de l'explotació hi havia 62 miners de gairebé 800 que fan feina a Taizhina. Segons l'agència oficial russa Itar-Tass, 13 treballadors sortiren pel seu compte o ajudats pels equips de rescat. En qualsevol cas, una vintena més romanen en aquests moments en parador desconegut.

El primer ministre de Rússia, Mikhail Fradkov, ordenà al ministre d'Indústria i Energia, Víctor Hristenko, crear i dirigir una comissió governamental per investigar les causes de l'accident, el més greu en una mina d'aquest país des del 18 de gener del 1998. Llavors, 27 miners finaren també per una explosió de metà. Se sospita que la causa del sinistre podria haver estat una espurna provocada pel fregament de plaques de carbó.

Segons el director de la mina sinistrada, Valeri Naumkin, la deflagració «ha afectat diverses galeries, cosa que dificulta les feines de rescat». «Consideram dues vies d'evacuació: una, per galeries alternatives; i la segona a través de l'excavació d'un túnel des d'una mina veïna», assegurà un dels membres de l'Estat Major, que dirigeix les operacions de salvament.

Segons pareix, s'intenta repetir l'operació de rescat amb més èxit dels darrers anys, l'octubre del 2003. En aquella ocasió, els socorristes aconseguiren rescatar amb vida 42 miners que estigueren atrapats uns quants dies en una mina de carbó inundada per aigües subterrànies mitjançant un túnel.

Cada any moren a Rússia desenes d'aquests treballadors en accidents provocats en moltes d'ocasions per la negligència dels propietaris dels recintes i dels operaris mateixos, com també per problemes de la maquinària obsoleta que fan servir.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris