nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

La política bel·licista dels Estats Units continua provocant protestes

La política bel·licista de Bush continua generant protestes un any després que els EUA decidissin atacar l'Iraq. Arran dels enfrontaments que aquests darrers dies s'han succeït entre l'Exercit nord-americà i els combatents enemics de la coalició, els actes de protesta contra el president dels EUA s'han tornat a repetir.

Les amenaces del líder radical xiïta Moqtada Sadr de provocar una «revolució» si els EUA no es retiren de l'Iraq no han regirat el mandatari nord-americà. Bush reafirmà ahir la determinació de derrotar les milícies xiïtes i d'establir un domini total sobre el país, escenari de combats violents un any després de la presa de Bagdad.

Bush va parlar per telèfon de la situació amb el primer ministre italià Silvio Berlusconi; amb el president polonès Aleksander Kwasniewski; i amb el president d'El Salvador, Francisco Flores, tres països que col·laboren amb tropes en la invasió dels EUA i de la Gran Bretanya a l'Iraq. «Els quatre dirigents han reafirmat el seu compromís amb un Iraq lliure i democràtic i de derrotar els elements extremistes minoritaris», assegurà el portaveu presidencial Scott McClellan.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris