cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

Bouteflika és elegit de nou president per una majoria aclaparadora

Els candidats de l'oposició denuncien el frau i la manipulació dels resultats dels comicis

El president algerià, Abdelaziz Bouteflika, fou reelegit per una aclaparadora majoria en els comicis presidencials de dijous. Bouteflika, que assegurà que necessitava un segon mandat fins el 2009 per situar fermament el país musulmà en la democràcia i en una economia de mercat després d'una brutal guerra santa islàmica, obtingué el 83'49 per cent dels vots, segons informà el ministre de l'Interior, Noureddine Zerhouni. El seu principal rival, l'exprimer ministre Ali Benflis, aconseguí el 7'93 per cent dels sufragis.

La participació se situà en el 57'8 per cent, una xifra alta a Algèria, on hi ha una llarga tradició abstencionista. L'àmplia victòria de Bouteflika provocà una onada de protestes entre l'oposició, que denuncia frau i manipulació en els resultats. El ministre de l'Interior afirmà que l'escrutini es va desenvolupar amb plena transparència i que «les sospites que afectaven el sistema electoral algerià s'han eliminat definitivament».

Però la calma mostrada per les autoritats i pels partidaris de Bouteflika queda lluny de ser compartida pels altres candidats. Alí Benflis fou el primer a reaccionar, afirmant que no reconeix els resultats d'aquests comicis i que, segons la seva opinió, Bouteflika ha confiscat «les veus dels algerians». Benflis declarà que l'escrutini es caracteritzà per «un frau a gran escala» i que això priva de legitimitat els resultats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris