nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Un jurat dels EUA absol una mare que apedregà dos fills fins que els matà

La dona es declarà innocent i assegurà que complia les ordres rebudes per Déu

Un jurat de la localitat de Tyler, a Texas, exonerà de tots els seus càrrecs Deanna Laney, acusada d'apedregar fins a la mort dos dels seus fills i de ferir de gravetat un tercer. Els membres del jurat determinaren que l'acusada sofrí un trastorn mental durant l'apedregada dels seus fills, per la qual cosa s'ha deslliurat de ser condemnada a cadena perpètua. Laney, de 39 anys, es declarà innocent dels càrrecs i assegurà que només estava obeint ordres de Déu, com si fos una versió femenina i moderna del bíblic Abraham, que rebé ordres de Déu que matàs el seu primogènit, que salvà quan era a punt de morir decapitat.

La dona estava acusada de matar els seus fills Joshua, de 8 anys, i Luke, de 6, a més de lesionar de gravetat el seu tercer fill, Aaron, de 2 anys.

Deanna Laney presumiblement serà traslladada a un hospital psiquiàtric, on les autoritats mèdiques avaluaran el seu grau de pertorbació mental per determinar quan quedaria en llibertat.

Laney, que instruïa els seus fills a la seva pròpia llar a New Chapel Hill, a 160 quilòmetres de la ciutat de Dallas, estava convençuda que fou escollida per Déu per sacrificar-los, segons els psiquiatres que van testificar durant el judici.

Els experts explicaren que Laney fou incapaç de distingir entre el bé i el mal a l'hora de cometre el crim a causa dels seus episodis psicòtics.

Això no obstant, el fiscal Matt Bingham descrigué als vuit homes i quatre dones del jurat els detalls de l'«horrorós» crim, ocorregut durant el Dia de la Mare als Estats Units, el 10 de maig de l'any passat.

Bingham digué que Joshua va rebre tants cops al cap que s'arribà «al punt que el seu cervell va començar a escampar-se com líquid».

La Fiscalia tractà de convèncer el jurat que Laney va planejar l'assassinat amb molta fredor, però la defensa rebaté aquests arguments i insistí que l'acusada «era boja, i no hi ha una altra explicació».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris