nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
29°

Tres morts i quinze ferits a Jerusalem mentre Sharon torna a amenaçar Arafat

Els enfrontaments foren a l'esplanada de les Mesquites amb la Policia israeliana

84104

Els enfrontaments foren entre civils i soldats israelians.

Tres palestins moriren i almenys quinze resultaren ferits en els enfrontaments amb forces israelianes que tingueren lloc ahir a Jerusalem i als territoris ocupats, mentre el primer ministre Ariel Sharon tornava a amenaçar de mort Iasser Arafat.

El centre d'aquests enfrontaments va ser la ciutadella de Jerusalem, on la Policia israeliana irrompé per la força a primera hora del capvespre a l'esplanada de les Mesquites després que joves feligresos palestins haguessin tirat pedres en direcció al mur de les Lamentacions contigu.

«No teníem gens informació prèvia que avui -ahir- es produirien disturbis i, per tant, no restringirem l'entrada de feligresos a la muntanya del Temple», es justificà el cap de Policia de Jerusalem, Miky Levy, després de l'operació policíaca.

La muntanya del Temple és el nom que els jueus donen a l'esplanada de les Mesquites perquè la tradició hi situa els temples de Jerusalem que s'esmenten a la Bíblia. Des que començà la Intifada d'Al-Aksa el setembre de l'any 2000, i sobretot durant el mes de dejuni del ramadà, la Policia israeliana sol prohibir l'entrada a aquell recinte sagrat als menors de 45 anys, a fi d'evitar disturbis com els d'ahir.

«Després de les primeres pedrades, els agents israelians han intervingut amb granades de terrabastall i amb projectils de cautxú d'impacte reduït per dispersar els centenars de manifestants islàmics», afegí Levy en declaracions a la ràdio pública. Fonts palestines informaren d'almenys 15 ferits a causa dels projectils i la inhalació de gasos lacrimògens.

Per la seva banda, la Policia israeliana xifrà en 14 els arrestats per alteració de l'ordre públic, mentre que el rabí Shmuel Rabinovitx afirmà que tan sols una de la pedres havia caigut a l'esplanada del màxim lloc sagrat del judaisme. Mentre els agents prenien l'esplanada de les Mesquites, milers de musulmans s'atrixeraven a la mesquita d'Al-Aksa, tercera en importància de l'Islam i que dóna nom a l'actual aixecament palestí contra Israel. Després els feligresos abandonaren el recinte sagrat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris