algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Els rebels envolten Puerto Príncipe a l'espera de rebre l'ordre d'assalt

Augmenten els rumors sobre la fugida de dirigents del Govern haitià

El líder rebel d'Haití afirmà que les seves forces envolten Puerto Príncipe i romanen en espera de rebre l'ordre d'atac, informà la cadena dels Estats Units CNN. Mentrestant, el president haitià, Jean Bertrand Aristide, és pressionat perquè els seus militants armats aixequin les barricades a Puerto Príncipe, on ciutadans estrangers continuen arribant a l'aeroport per abandonar el país, assenyalaren fonts diplomàtiques.

«Hem dit clarament en termes no equívocs que el que va passar dimecres era inacceptable», assenyalà un diplomàtic. En la vigília, partidaris del Govern encaputxats i armats detenien en diversos llocs de la capital diversos vehicles per revisar-los. Durant la nit prohibiren el pas de vianants.

Per la seva part, els estrangers continuen abandonant el país i personal armat del Govern dels Estats Units escortà ahir dotzenes de dones i fills dels empleats de l'ONU i a deu funcionaris de la Unió Europea fins a l'aeroport. La seva sortida del país hagué de ser suspesa en la vigília a causa que el seu pas fou impedit per les barricades de carrer a la capital haitiana.

D'un altre costat, la presència ahir del secretari d'Estat de Comunicacions del Govern de Jean-Bertrand Aristide, Mario Dupuy, a l'àrea de sortides de l'aeroport disparà els rumors sobre l'inici de la fugida de dirigents governamentals. Dupuy va ser vist ahir matí a l'aeroport de la capital acompanyat de la seva esposa i des de llavors el seu telèfon mòbil es troba desconnectat. Les telefonades al seu domicili tampoc no són respostes.

L'oposició informà ahir que són en marxa intenses gestions per cercar un país que aculli el president Jean-Bertrand Aristide en la mesura que quatre helicòpters militars sobrevolaren l'ambaixada de la República Dominicana. Dos d'ells aterraren a la teulada de la legació portant un grup de persones entre ells dones i nins que havien arribat en un vehicle de la Creu Roja.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris