nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
16°

La ministra de Blair que dimití per la guerra, l'acusa d'espiar Annan

Short diu els fets es produiren abans de l'inici del conflicte d'Iraq

Els serveis secrets britànics espiaren el secretari general de l'ONU, Kofi Annan, abans de l'inici de la guerra a l'Iraq, segons va declarar l'exministra de Desenvolupament Internacional, Clare Short, qui va dimitir el maig de 2003 pel seu desacord amb la política del Govern de Tony Blair sobre la guerra. El primer ministre britànic, Tony Blair va respondre a la seva roda de premsa mensual a les greus acusacions assegurant que el seu Govern no ha fet res il·legal.

L'exministra va afirmar que aquest tipus de coses succeeixen i que «durant algun temps va aconseguir fer-se amb l'oficina de Kofi Annan», i fins i tot va assegurar que va arribar a llegir personalment algunes «transcripcions de les converses» d'Annan. A més a més recordà com a anècdota, que durant una conversa que va mantenir llavors amb el secretari general, aquest li va arribar a dir: «Oh, volguda, hi haurà una transcripció d'això i la gent sabrà el què estic dient».

En la seva compareixença, Blair digué que Regne Unit compleix les lleis internacionals a la seva recerca d'informació d'intel·ligència i, després de considerar les acusacions «profundament irresponsables» es negà a fer més declaracions sobre l'assumpte. A més, va defensar la tasca realitzada pels serveis secrets i va dir que els qui els ataquen posen en perill la seguretat del país. Blair va anar més allà en expressar el seu malestar i va dir a Short que consideri la seva posició al Partit Laborista.

El primer ministre va eludir respondre directament a les preguntes dels periodistes i es va negar a donar detalls sobre aquest cas. «És important que les operacions romanguin secretes, no obertes a la discussió del public».

«El perill hi és quan la gent comença a realitzar acusacions sobre temes en particular, per exemple ara amb Kofi Annan, o amb qualsevol altra persona. En el moment en el que comences a respondre a aquestes acusacions ja no pots aturar i tot la feina dels serveis d'intel·ligència es llançaria pels terres», indicà Blair.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris