algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

El president macedoni mor a Bòsnia en estavellar-se l'avió en què viatjava

Equips de rescat cerquen les restes de la nau sinistrada a una zona muntanyosa

61562

El mal temps i les mines que queden de la guerra civil dificulten les tasques de recerca.

El president de Macedònia, Boris Traykovski, juntament amb sis membres de la delegació del país i dos pilots moriren ahir en estavellar-se l'avió en una zona muntanyosa del sud de Bòsnia, on encara continua la recerca dels cossos i de l'aparell en què es desplaçaven a Mostar.

El portaveu de la Policia de la Federació musulmanocroata de Bòsnia, Nedzad Fejzagic, declarà que encara no ha estat trobat el lloc exacte on caigué l'avió i que l'operació de recerca es veu dificultada pel mal temps. A més, dificulta la tasca la presència de mines que queden des de la guerra civil bosniana (1992-1995) en aquesta zona, de difícil accés.

En un primer moment, Fejzagic havia informat que s'havia trobat en les proximitats del llogaret de Bitonja, a 20 quilòmetres al sud-est de Mostar, parts de l'avió i alguns cossos, però després desmentí aquesta dada que segons digué es degué a un error dels equips sobre el terreny.

El portaveu de les força de l'OTAN a Bòsnia (SFOR), Dave Sullivan, indicà per la seva part que fins ara no han estat trobades les restes de l'avió. Traykovski, de 47 anys, es desplaçava al capdavant de la delegació macedònia a una conferència internacional dedicada a les inversions a Bòsnia, que ahir s'inaugurava a la ciutat meridional de Mostar.

La recerca de les restes del avió Beechcraft Super King Air, de fabricació dels Estats Units, començà després que soldats francesos de la força de l'OTAN a Bòsnia (SFOR) del control de vols a l'aeroport de Mostar informassin haver perdut el contacte amb l'avió en el qual es desplaçava Traykovski.

En tota la zona hi hagué durant el matí mal temps amb pluja i espessa boira. Participen a l'operació de recerca, a més de la Policia de la federació musulmanocroata, soldats de la SFOR, i agents de la missió policíaca de la Unió Europea a Bòsnia (EUPM). Els ciutadans del llogaret de Bitonja, on en un primer moment es creia que havia caigut l'avió, digueren que en el matí s'havia sentit a la zona el fort renou del motor d'un avió.

El ministre de Seguretat al Consell de Ministres bosnià, Barisa Colak, es desplaçà immediatament a Bitonja, i digué que el servei per a l'aviació civil bosniana formà un equip especial que dirigirà la investigació de les causes de la caiguda de l'avió. Hi treballarà amb aquest equip un altre de format pel Govern macedoni, que es desplaçà a Bòsnia. A més de Traykovski, eren a l'avió els consellers i col·laboradors del president.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris