muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

Els opositors a Aristide preparen l'atac imminent a la capital d'Haití

La colònia espanyola a Puerto Príncipe no pogué sortir del país


Els rebels alçats contra el president Aristide van prendre ahir l'illa de La Tortuga, habitada per 50.000 persones i punt estratègic per al comerç amb Florida i Bahames. Situada a la costa nordoest d'Haití, l'illa de La Tortuga era l'últim territori del nord haitià fora del control dels rebels.

Per altra banda, els 60 espanyols residents a Puerto Príncipe que tenien previst abandonar ahir el país, no ho varen poder fer en anul·lar-se el vol amb destinació a Santo Domingo. Els accessos a l'aeroport estan bloquejats i tots els vols internacionals a l'aeroport de Puerto Príncipe varen ser cancel·lats ahir en una jornada de gran nerviosisme pels enfrontaments entre partidaris i opositors del president Jean-Bertrand Aristide. Davant l'empitjorament de la situació el president dels Estats Units, George Bush, va deixar oberta la possibilitat d'enviar una força internacional de seguretat, però únicament després d'un arranjament polític de la crisi que sacseja aquesta república del Carib.

«Immediatament després d'un acord polític, faríem costat a la comunitat internacional perquè aporti la seva contribució per garantir la seguretat», va declarar el president nord-americà. França ha proposat l'establiment de forma immediata d'una «força civil de pau a Haití», segons el ministre d'Exteriors, Dominique de Villepin, que té previst reunir-se demà a París amb representants del Govern i de l'oposició haitiana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris