algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

Israel s'endú 9 milions de dòlars de bancs palestins que «provenen del terrorisme»

L'Exèrcit imposà el toc de queda a Ramal·lah per poder sacsejar les entitats bancàries

59896

Un grup de joves fugen del gasos lacrimògens israelians.

L'Exèrcit israelià, que ahir irrompé en quatre bancs de la ciutat cisjordana de Ramal·la, s'apoderà allà de nou milions de dòlars en metàl·lic amb l'argument que fou enviat per Iran, Síria i l'organització libanesa Hezbol·là per finançar les milícies armades palestines.

«Els comptes que estan sent confiscats són aquells que han rebut fons d'organitzacions terroristes a l'estranger, com és el cas d'Hezbol·là (Partit de Déu)», diu un comunicat de l'Exèrcit difós a la premsa i en el qual no s'esmenta la quantitat requisada.

Durant la incursió, almenys 17 palestins resultaren ferits, tres d'ells de manera molt greu, quan els soldats els dispararen bales recobertes de cautxú i els van llançar gasos lacrimògens per manifestar-se. Forces militars irromperen ahir a les quatre entitats bancàries, per cercar informació sobre transferències efectuades des de l'estranger a grups qualificats de terroristes, com són la Jihad Islàmica i Hamàs.

Segons el diari Haaretz, els doblers en metàl·lic extret de les caixes de seguretat del banc ascendeix a milions i equival a la suma de les transferències efectuades en els comptes vinculats amb aquests grups armats. Fonts militars declinaren fer comentaris sobre la quantitat de diners en metàl·lic que les forces israelianes s'han endut de les quatres sucursals.

Una portaveu destacà a més que «no es tracta d'una operació de l'Exèrcit, sinó d'altres organismes de seguretat i agències fiscals de l'Estat». En la batuda «bancària» participaren agents dels departaments financers de la Policia Israeliana i del servei secret.

L'Exèrcit, que serví únicament d'escorta, segons la portaveu, imposà el toc de queda al centre de Ramal·lah -capital administrativa de Cisjordània- i evacuà els empleats dels bancs durant l'escorcoll a les entitats financeres. Així mateix, va bloquejar els principals carrers i carreteres de la ciutat inclosa la que condueix a la «Mukata», caserna general del president palestí Iasser Arafat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris