algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

L'anunci de Bush de vetar els matrimonis homosexuals aixeca les veus de la comunitat de gais


Tot i que el Congrés dels Estats Units aconsella cautela sobre la controvertida esmena constitucional que prohibeix el matrimoni entre homosexuals, després de conèixer la intenció del president George Bush de donar-hi suport, les reaccions no es varen fer esperar.

El batle de San Francisco, Gavin Newsonm, reaccionà contestant al president que la seva decisió «atempta contra els valors de la llibertat i la justícia» i qualificà l'anunci de «tàctica per calmar la dreta i distreure l'atenció de la seva mala gestió». Tot i això, els matrimonis continuaran celebrant-se a San Francisco, on el comunicat de Bush va caure com una maçada a la ciutat, on ja s'han casat més de 3.200 parelles del mateix sexe. Així mateix, a Florida prop de 200 gais presentaren una demanda contra la llei que prohibeix els matrimonis homosexuals.

El que és veritat és que només en uns mesos els matrimonis entre homosexuals als Estats Units han passat de ser un tema marginal a un dels més candents, amb repercussions legals i polítiques. Val a dir que el Suprem de Massachusetts ja advertí que prohibir aquestes unions viola la constitució d'aquest estat, decisió que obre el camí perquè Massachusetts es converteixi en el primer estat a legalitzar els matrimonis gais.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris