algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Els partits opositors rebutgen el pla de pau internacional per a Haití


La coalició opositora Plataforma Democràtica anuncià ahir oficialment que rebutja el pla de pau que proposà la comunitat internacional per resoldre la crisi política a Haití i insisteixen en la renúncia del president Jean Bertrand Aristide. André Apaid, del Grup 184, assenyalà que després de consultar amb les seves bases, la Plataforma reitera que «després de tantes violacions i crims, Aristide ha de sortir de manera no violenta, pacífica i negociada».

Els opositors reafirmaren que Aristide és el centre de la violència i que ha armat i continua armant la població civil a Haití. «Un bon pla ha de garantir el desarmament i el pla que proposa la comunitat internacional no el garanteix», declarà Apaid a la roda de premsa en la qual també participaren tots els líders de la Plataforma Democràtica.

Mentrestant, la població de la capital viu moments de gran tensió després que els rebels anunciassin la seva intenció d'ocupar la ciutat després de la captura, despús-ahir, de Cap Haitià. El cap de les forces rebels, Guy Philippe, que comandà l'atac de diumenge, declarà que després de prendre la segona ciutat més important del país el seu proper objectiu és la capital.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris