nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

Aristide accepta el pla de pau i l'elecció d'un nou primer ministre

El president d'Haití vol solucionar la crisi que passa el seu país


El president d'Haití, Jean Bertrand Aristide, anuncià ahir que accepta el pla de pau internacional que inclou el nomenament d'un nou primer ministre, per acabar amb la crisi que travessa el país.

El mateix Aristide declarà en el palau presidencial que accepta «totalment» aquest pla, que a més preveu la designació d'un nou Govern «multipartidista» pel país i la creació de les bases per celebrar unes eleccions «netes».

«Accept el pla, públicament i totalment», declarà Aristide després de mantenir una reunió amb una delegació internacional a Port au Prince que li presentà una proposta de pla que li permetrà romandre al càrrec, tot i que amb poders limitats, en un nou Govern.

Aristide, qui ahir mateix assegurà que no preveu abandonar el càrrec abans de 2006, quan conclou el seu mandat, digué a més que acceptà el pla de pau perquè amb aquest es permetrà crear «un entorn segur» per a la celebració d'eleccions.

No obstant això, membres de l'oposició digueren, abans de conèixer la notícia de l'acceptació del pla, que no assumiran un acord que no inclogui la dimissió d'Arístide.

La delegació internacional està encapçalada pel diplomàtic nord-americà Roger Noriega, el qual està acompanyat d'altres mediadors de França, Canadà, el CARICOM (Comunitat d'Estats del Carib) i l'Organizació d'Estats Americans (OEA). La proposta de la delegació que Aristide digué acceptar preveu a més el desplegament d'una força internacional de pau a la qual participarien França i altres països membres de l'OEA.

L'anunci presidencial se conegué poc després que Estats Units demanàs al seus ciutadans que abandonassin el país caribenc pel perill a què estan exposats per l'activitat dels rebels contraris al règim d'Aristide.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris