algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Israel tomarà part del mur per no aïllar una localitat palestina


Israel tomarà una petita part del mur que separa Cisjordània per rompre l'aïllament d'una localitat palestina. Aquesta decisió, que just afecta una petita part de la barrera de seguretat aixecada pel Govern de Sharon, es produeix dos dies abans que la Cort Internacional de Justícia celebri la primera vista oral sobre el cas.

Les operacions necessàries per no deixar isolada la localitat palestina de Baka al Sharkiyé, començaran avui, segons les informacions publicades per diari Haaretz. Aquest mateix mitjà de comunicació adverteix que a pesar d'aquesta iniciativa, hi ha una altra barrera situada a l'oest de la ciutat que quedarà intacta. A més a més, Israel obrirà una altra porta controlada per accedir el pas a la ciutat veïna, Baka al Garbiyash, que es troba a Israel.

La notícia arriba just un dia abans del dilluns 23, dia assenyalat pel CIJ per iniciar les visites que jutjaran sobre la legalitat del mur. Tot apunta que aquest fet no millorarà les relacions entre israelians i palestins. Els experts internacionals han manifestat diverses vegades que l'estat de tensió entre aquests dos països de cada dia puja.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris