muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Annan assegura que l'Iraq no podrà celebrar eleccions abans del juliol

Tot i això, ratifica que EUA ha d'entregar la sobirania del país abans del 30 de juny

El secretari general de l'ONU, Kofi Annan, manifestà ahir que la data límit fixada per al traspàs de poder als iraquians, el 30 de juny, es mantindrà, encara que sigui inviable celebrar abans eleccions directes. Una vegada descartada aquesta possibilitat, «ara hem de treballar per cercar mecanismes per establir un govern interí fins que es puguin celebrar les eleccions», declarà Annan als periodistes.

Les seves declaracions foren pronunciades després d'una reunió amb el Grup d'Amics de l'Iraq, i en la qual participaren 46 delegacions dels 191 països de l'ONU, i en la qual estigué acompanyat pel seu assessor especial per a temes polítics, Ladjar Brahimi. Brahimi arribà a Nova York procedent d'Iraq, on estigué una setmana tractant d'avaluar la viabilitat de convocar eleccions directes abans del 30 de juny, com demanava l'influent líder de la comunitat xiïta d'Iraq, el gran aiatol·là Alí Sistani.

El secretari general assenyalà que a la reunió «hi va haver un consens generalitzat que no era factible celebrar eleccions abans del 30 de juny», si bé es «respectarà el termini perquè les forces ocupants lliurin el poder als iraquians».

Per la seva part, Brahimi destacà que aquesta és una de les primeres recomanacions del secretari general sobre l'Iraq, amb l'objectiu d'ajudar en el procés polític del país àrab. «Ara hem de centrar-nos en el procés abans d'aquesta data i després, quan ja s'hagi restaurat la sobirania», precisà. Les 46 delegacions dels països apreciaren el treball que ha realitzat Brahimi i el seu equip.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris