nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:

Schröder, Chirac i Blair volen fer d'Europa la major economia del món

Els tres mandataris celebraren una cimera tripartida a Berlín

Amb el rebuig majoritari de la resta de socis europeus, començà ahir a Berlín la cimera tripartida entre Alemanya, França i Regne Unit. El canceller federal, Gerhard Schröder, encarregat d'obrir oficialment la trobada, i els caps de Govern francès, Jacques Chirac, i britànic, Tony Blair, expressaren un desig en veu alta: impulsar les reformes econòmiques i socials incloses a l'Agenda de Lisboa, és a dir, aconseguir que Europa es converteixi en la zona més competitiva del món en un termini de 10 anys.

Els tres mandataris coincidiren en la necessitat de donar nous impulsos al procés de Lisboa i aplicar polítiques concordes amb els canvis demogràfics a Europa. El missatge que els tres països volen transmetre des de Berlín, continuà, és que la UE pensa «donar prioritat al creixement i a la política laboral» perquè es compleixin els objectius de Lisboa d'aconseguir la plena ocupació i que Europa es converteixi en la regió més competitiva del món. Per la seva part, Blair destacà la necessitat de «reforçar polítiques socials i econòmiques capaces de respondre als desafiaments de l'Europa del segle XXI», reiterant el compromís de «tots nosaltres» amb els objectius fixats a Lisboa per a l'any 2010.

Per Jacques Chirac, la cita té tres objectius fonamentals: «Reforçar l'educació universitària i la investigació científica i tecnològica»; consensuar idees per fer que «Europa sigui més ofensiva en les qüestions econòmiques i en política monetària»; i aplicar polítiques socials d'acord amb els canvis demogràfics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris