nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

Els cinc estats grans de la UE rebutgen els policies en avions

La cimera informal de dos dies dels ministres d'Interior dels cinc grans països de la UE -Alemanya, França, el Regne Unit, Itàlia i Espanya-, que conclogué ahir a l'estació hivernal alemanya de Garmisch-Patertenkirchen, ha descartat imposar la presència sistemàtica d'agents armats en vols comercials, en contra del criteri dels Estats Units en la seva lluita contra el terrorisme.

«No podem posar un policia en tots els avions de totes les companyies», reconegué el titular espanyol d'Interior, Àngel Acebes, el qual defensat l'anàlisi cas per cas, «una cosa que ja es fa a Espanya tot i que fins ara no hi hagi hagut problemes ni cancel·lacions pels advertiments dels Estats Units».

En termes semblants s'expressà el ministre alemany, el socialdemòcrata Otto Schily, per declarar que no està d'acord amb el mètode per definir el grau d'amenaça terrorista segons un sistema de colors, tal com passa als Estats Units. També es pronuncià a favor d'estudiar cas per cas les mesures adequades per garantir la seguretat dels vols.

Sigui com sigui, el ministre de l'Interior britànic David Blunkett matisà les paraules del seu col·lega alemany recordant que «sempre convé prendre de manera molt seriosa» els avisos esmentats perquè «el món ha canviat des de l'11-S».

El francès Nicolas Sarkozy fou contundent quant al tema dels agents d'acompanyament en els vol, encara que França i també el Regne Unit hagin hagut de cancel·lar vols als EUA arran de la pressió de les autoritats d'aquest país. «Sempre és millor cancel·lar un vol que donar sortida a un vol de risc», afirmà Sarkozy.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris