muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Més de 4.000 capellans d'EUA foren acusats d'abusos sexuals a menors

Aquestes agressions es dugueren a terme entre els anys 1950 i 2002

Un total de 4.450 capellans catòlics va estar involucrat en casos d'abús sexual de menors als Estats Units entre el 1950 i el 2002, segons un informe de la Conferència Episcopal Catòlica difós ahir per la cadena de televisió CNN. El comunicat, que es publicarà de manera oficial el pròxim dia 27, recull informació referent a 110.000 sacerdots en un període de 52 anys i ha estat elaborat per una institució universitària vinculada amb l'Església Catòlica, que ha examinat els registres parroquials.

Segons l'informe més de la meitat dels religiosos imputats foren acusats d'abusos sexuals per menors almenys en una ocasió; el 25 per cent ho va ser en dues o en tres ocasions; i el 13 per cent, en fi, fins a nou vegades.

L'estudi assenyala que en total hi ha registrades 11.000 acusacions d'abusos sexuals contra menors, de les quals 6.700 s'investigaren, 1.000 es desestimaren i les 3.300 restants no s'investigaren perquè els religiosos involucrats ja havien mort quan es presentaren les acusacions. Segons el document, el setanta-vuit per cent de les víctimes va sofrir els abusos entre els 11 i els 17 anys; el setze per cent entre els 8 i els 10 anys, i prop del sis per cent quan tenia menys de 7 anys.

Els responsables de l'informe consideren que el problema es va accentuar per «la incapacitat d'adonar-se de la seva gravetat, l'intent tant sí com no per mirar d'evitar l'escàndol, la falta de centres en els quals tractar els capellans pederastes, la voluntat errònia de perdonar i la falta, en fi, d'assumpció de responsabilitats».

El president de la Conferència Episcopal, el bisbe Wilton Gregory, va informar ahir en un comunicat que el 27 de febrer es publicaran dos informes, un sobre els casos ocorreguts i un altre per determinar si s'hi pot aprofundir. I conclogué que no en farà comentaris fins que les conclusions es difonguin de manera pública.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris