algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Espanya i cinc països demanen el compliment del pacte d'estabilitat

Han enviat una carta amb propostes per a la cimera de primavera

El president del Govern i els primers ministres d'Itàlia, Portugal, Països Baixos, Polònia i Estònia enviaren ahir una carta a la Presidència irlandesa de la UE amb una sèrie de propostes per a la pròxima cimera de primavera, entre les quals destaca la seva aposta pel compliment del Pla d'estabilitat.

A la carta, Aznar explica al primer ministre irlandès, Bertie Ahern, que «l'actual context europeu mostra signes creixents de recuperació econòmica que exigeixen un impuls renovat a l'estratègia econòmica» coneguda com «procés de Lisboa» per a la creació de llocs de feina.

Aquests sis països presenten una «contribució conjunta al Consell de Primavera de 2004», previst el pròxim 25 de març, per aconseguir crear «més i millor feina, la promoció de la innovació i el desenvolupament tecnològic», la «regulació, els mercats i la competitivitat», la revisió del pla de Lisboa i la defensa de l'estabilitat econòmica. Declaren que la recuperació econòmica ha de respectar el principi d'estabilitat macroeconòmica i asseguren que el seu compromís amb polítiques d'estabilitat pressupostària no ha de ser qüestionat.

«El Pacte d'Estabilitat i Creixement és un element essencial del govern econòmic de la Unió Econòmica i Monetària i una condició necessària per garantir un creixement econòmic sostingut que tots vàrem perseguir», indiquen els sis primers ministres, els qui subratllen que «les seves regles han d'aplicar-se de forma consistent i no discriminatòria».

«La prudència en les polítiques econòmiques és vital també en el llarg termini, davant dels reptes que l'envelliment de la població imposa sobre l'economia i les finances públiques», diuen aquests Executius en la seva contribució al debat, en la qual recorden que la UE s'ha imposat «unes finances públiques sanejades, un creixement sostingut, plena ocupació i la preservació del medi ambient».

Aquests països indiquen a la carta, remesa també al president de la Comissió Europea Romano Prodi, que l'arribada de deu nous països a la UE és «una ampliació històrica que ofereix noves oportunitats i dinamisme a la Unió».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris