nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

John Kerry suma dues victòries més mentre la popularitat de Bush s'enfonsa

Els republicans preparen una campanya agressiva per millorar la imatge del president

83326

John Kerry continua el seu camí imparable cap a la candidatura amb dues victòries més en els caucus de Nevada i de Washington D.C.

La campanya per a la reelecció del president George W. Bush passa per una zona de turbulència, amb sondeigs que el situen en caiguda lliure enfront de l'aspirant demòcrata, John Kerry. Aquest continua imparable el seu camí cap a la candidatura amb sengles victòries dissabte en els caucus de Nevada i de Washington DC. El general retirat Wesley Clark, que desistí de cercar la postulació demòcrata, ha formalitzat el seu suport per a Kerry, que ha guanyat 14 dels 16 caucus i primàries duits a terme fins ara.

Gairebé amb la certesa que guanyarà la postulació en la Convenció Nacional del Partit Demòcrata de juliol, Kerry afirmar estar preparat per afrontar l'ofensiva dels republicans, els quals disposen de 130 milions de dòlars per costejar la campanya de Bush. Els darrers sondeigs mostren el president amb problemes per mantenir la línia de flotació. En canvi, res no sembla aturar, almenys en aquesta etapa de la campanya, els progressos del senador de Massachussets. Kerry obtingué dissabte dues noves i fàcils victòries en les assemblees electorals de Washington DC i de l'Estat de Nevada (l'oest).

Al Districte de Columbia, els resultats oficials atorgaren a Kerry el 47% dels vots emesos. A Nevada, Kerry arrasà amb el 62'9% dels sufragis. Segons una enquesta deWashington Post i de la cadena ABC News, un 52% dels nord-americans interrogats votaria Kerry si les eleccions es fessin ara, mentre que el 43% es decantaria per Bush. Davant d'això, la campanya republicana de reelecció del màxim mandatari prepara accions publicitàries més agressives per desacreditar Kerry.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris