muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

EUA pot estudiar altres fórmules per al traspàs de poder a l'Iraq

L'administrador civil dels Estats Units a l'Iraq, Paul Bremer, afirmà ahir que el seu Govern està obert a estudiar qualsevol proposta nova sobre el traspàs de la sobirania als iraquians i que escoltarà amb seriositat la recomanació que l'ONU formuli. «El nostre problema és que no podem convocr eleccions a curt termini, entre ara i juny», declarà Bremer a la cadena ABC. «Per tant hem de trobar altres solucions. La fórmula del caucus -assemblees electorals- és complicada, tots els mètodes són complicats», afegí.

Bremer explicà que l'Administració Bush està ara a l'espera de la recomanació que faci el secretari general de l'ONU, Kofi Annan, sobre l'organització del traspàs de poder. La missió enviada al país per Annan, encapçalada pel seu assessor per a l'Iraq, Lajdar Brahimi, troba molt difícil convocar eleccions directes abans del 30 de juny, data en què Washington vol efectuar el traspàs.

«Ens entrevistarem amb membres del Consell de Govern Transitori, amb dirigents iraquians i amb l'ONU per trobar una solució que permeti l'emergència d'un Govern legítim el 30 de juny. I això serà un procés complicat», conclogué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris