algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

Acusacions i desmentits comencen a assaonar la campanya política a EUA

El president dels EUA, George W. Bush, ha pres l'ofensiva davant de les crítiques pel seu servei militar durant la guerra de Vietnam, i ha permès la revisió dels documents sobre la seva permanència en la Guàrdia Nacional.

L'anunci fou fet després que, enmig de la campanya per a les eleccions presidencials de novembre, dirigents del Partit Demòcrata denunciassin que Bush havia eludit complir les seves obligacions militars durant el conflicte de Vietnam.

Els interrogants sobre el passat militar de Bush, candidat indiscutible del Partit Republicà a la reelecció, es plantejaren després que es presentàs com «un president de la guerra».

La Casa Blanca entregà als periodistes centenars de documents dels arxius de la Guàrdia Nacional a Denver, i assenyalà que amb aquella acció esperava posar fi a qualsevol dubte.

També atorgà un permís de 20 minuts perquè es revisassin els documents mèdics de Bush durant el temps que serví en aquella branca militar entre el 1968 i el 1973.

«Rebérem tots aquests documents durant l'horabaixa, i el president creié aconsellable que tots fossin publicables», digué el portaveu de la Casa Blanca, Scott McClellan.

Afegí que «algunes persones volgueren fer la impressió que hi havia alguna cosa que ocultar quan, en realitat, no n'hi ha». Segons les denúncies, Bush utilitzà la influència del seu pare quan havia de complir el servei militar obligatori.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris