nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Bush està disposat a usar la força per evitar atacs no convencionals

Vol mesures per evitar que l'armament caigui en mans de terroristes

El president dels Estats Units, George W. Bush, advertí ahir, en el seu tradicional discurs radiofònic setmanal, que la «major amenaça» a la qual s'enfronten els Estats Units i la resta del món són en aquests moments les «armes de destrucció massiva» (ADM), mentre subratllà la disposició de Washington a «fer ús de la força» quan sigui necessari per acabar amb la proliferació d'armes biològiques, químiques o nuclears.

Bush, que tornà a recordar la tragèdia de l'11 de setembre del 2001, recordà que llavors «vàrem veure el gran mal que podien infligir al nostre país els terroristes armats amb cúters, maces i 19 bitllets d'avió». Ara, destacà, «la possibilitat d'un atac secret i sobtat amb armes de destrucció massiva és la major amenaça a la que s'enfronta la Humanitat».

En aquest sentit, advertí que «Amèrica s'enfronta a la possibilitat d'un atac catastròfic amb míssils balístics armats amb armes de destrucció massiva, per la qual cosa estam desenvolupant i desplegant defenses de míssils per protegir el nostre poble».

«És necessari la millor intel·ligència per guanyar la guerra al terrorisme i per detenir la proliferació» nuclear, subratllà, explicant que per això Washington «està millorant i adaptant» els seus serveis «d'intel·ligència per a les noves i emergents amenaces».

A més, afegí, s'està fent ús de la diplomàcia per contrarestar els «règims que desenvolupen armes mortíferes».

Així, precisà que els Estats Units cooperen «amb més d'una dotzena de països per prohibir que materials letals siguin transportats per terra, mar i aire».

Determinació
Així mateix, afegí, «hem mostrat la nostra disposició a fer ús de la força quan és necessari». «Ningú no pot posar en dubte la determinació d'Amèrica de fer front i acabar amb aquestes amenaces per a la nostra seguretat», manifestà.

D'altra banda, indicà que els Estats Units estan pendents del «mercat negre» nuclear que sortí a la llum recentment, especialment després de la confessió de la seva participació en ell per part del «pare» de la bomba atòmica pakistanesa, Abdul Qadir Jan. «Gràcies al treball incansable dels oficials d'intel·ligència dels Estats Units i de la Gran Bretanya i altres països, la xarxa de Jan està sent desmantellada», ressaltà Bush.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris