muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

L'ONU estudia la viabilitat d'unes eleccions enmig de les amenaces d'Al Qaeda i els atacs

La delegació de les Nacions Unides es reuneix amb tots els dirigents iraquians per obtenir informació

Un equip de l'ONU continuà ahir les seves gestions per estudiar la viabilitat de convocar aviat eleccions a l'Iraq, enmig d'advertiments dels EUA sobre una suposada amenaça d'Al Qaeda per empènyer les parts cap a una guerra civil al país.

Tant la represa de la feina dels experts internacionals com les amenaces de la xarxa terrorista d'Ossama vin Laden tingueren lloc poc abans de l'atemptat al sud de Bagdad, que posa en relleu la inestabilitat que fueteja l'Iraq. Segons fonts iraquianes, la delegació de l'ONU manté reunions amb dirigents de la comunitat majoritària xiïta després d'haver parlat dies enre amb membres del Consell de Govern (CG) provisional.

Els xiïtes, encapçalats pel gran aiatol·là Ali Sistaní, exigeixen la convocatòria d'eleccions directes abans del traspàs de poder a cap Govern transitori. Washington ho troba «poc pràctic», considerant que el temps que queda és insuficient.

Els líders de la minoria sunnita, que regí el país durant dècades fins i a la caiguda del règim de Saddam Hussein per abril, han deixat clar per la seva banda que no participaran en comicis organitzats per l'ocupació. La missió de l'ONU, que es du a terme enmig d'estrictes mesures de seguretat, té previstes també reunions amb líders polítics i religiosos sunnites, en un intent d'alleugerir la tensió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris