muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Bush diu que les armes d'Iraq pogueren ser destruïdes, amagades o traslladades

El president féu aquestes declaracions en una entrevista a la cadena de televisió NBC

El president d'EUA, George W. Bush, afirmà ahir que les suposades armes de destrucció massiva de l'Iraq que serviren per justificar la guerra contra aquest país pogueren ser destruïdes abans de la invasió, amagades o enviades a un altre país. «Pogueren ser destruïdes durant la guerra. Saddam i els seus esbirros pogueren destruir-les quan entràvem a l'Iraq. Pogueren ser amagades. Pogueren ser transportades a un altre país i ho esbrinarem», manifestà el president dels Estats Units. Bush féu aquestes declaracions en una entrevista a la cadena de televisió NBC, en la qual descartà la possibilitat de testificar davant de la comissió que investigarà els errors dels serveis d'espionatge sobre els presumptes arsenals no convencionals d'Iraq.

«Estaré encantat de reunir-me amb ells. Estaré encantat de compartir amb ells el meu coneixement. Estaré encantat de fer recomanacions, si me les demanen», declarà Bush. El president digué que l'objectiu d'aquesta comissió, els membres de la qual foren designats per la Casa Blanca, serà donar una «visió estratègica» sobre la situació general dels serveis d'intel·ligència, de manera que s'evitin els errors en el futur.

Sobre el termini donat fins a març de 2005 per a la publicació de les seves conclusions, cinc mesos després de les eleccions en les quals es jugarà la reelecció, afirmà que «la raó per la qual li hem donat temps és que no volgueren que s'aconseguís amb presses».

Bush admeté que la gent pot pensar que vol evitar les seves responsabilitats polítiques en aquest assumpte, en ajornar fins a després de les eleccions de novembre les conclusions de la comissió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris