muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Abdalà II demana una aliança per solucionar el conflicte a Orient

El rei de Jordània participà a la Conferència de Seguretat de Munic

El rei de Jordània, Abdalà II, demanà ahir a Munic a la comunitat internacional que constitueixi una aliança per solucionar el conflicte entre israelians i palestins, un problema prioritari per a la gairebé totalitat dels àrabs, molt més que el de l'Iraq. «L'èxit que es pot obtenir a l'Iraq no és tan important. El problema central que preocupa tot el món és el conflicte entre israelians i palestins», digué Abdalà II. El sobirà jordà obrí amb la seva intervenció la segona i darrera jornada de la 40a Conferència internacional sobre la seguretat a Munic, que estava consagrada àmpliament a la situació al Pròxim Orient.

«Poden comptar amb Jordània en la lluita contra el terrorisme. Nosaltres, els jordans, treballam amb esperances renovades per un futur de prosperitat i de pau. Jordània els allarga la mà i volem donar suport als esforços de la comunitat internacional», afirmà el rei jordà respecte al conflicte al Pròxim Orient. També demanà una direcció «activa i col·lectiva» per part de la comunitat internacional, que constituiria «una aliança per obtenir la pau, ja que les parts interessades no poden actuar soles». Cap altre conflicte no «és tan explotat per crear divisions» al món, indicà, i afegí que «la solució de dos estats és possible, un Estat palestí al costat d'un Estat israelià segur i reconegut, dins fronteres segures i reconegudes». Molts palestins «reconeixen que el dret al retorn dels refugiats no ha de soscavar l'equilibri demogràfic d'Israel», assegurà.

En referir-se a l'Iraq, indicà que allò important és «la solidesa de les institucions i no la cadència» de la creació d'aquestes institucions, i demanà a la comunitat internacional «fer tot el possible per establir les bases de l'autodeterminació».

El rei jordà recordà, igual que el ministre alemany d'Afers Estrangers, Joschka Fischer, despús-ahir, «el desafiament del desenvolupament» en un món àrab on un de cada cinc habitants viu amb menys de dos dòlars diaris i on les joves generacions estan dividides entre temptacions extremes com l'apatia i la violència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris