algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Els experts de l'ONU consulten el Consell de Govern iraquià

L'equip enviat per les Nacions Unides per estudiar la viabilitat de celebrar eleccions immediates es reuní ahir amb el Consell de Govern iraquià, al qual consultà la situació que viu el país i les possibilitats que uns comicis es puguin realitzar amb garanties d'èxit. «Hem estat reunits durant tres hores i (el cap de delegació de l'ONU, Lajdar) Brahimi ens ha demanat la nostra opinió», explicà Ratlla Habib al-Yuzaai, membre de l'òrgan de vint-i-cinc membres que governa el país de forma transitòria.

La visita «és la resposta a la petició que va fer el Consell de Govern al secretari general de l'ONU, Kofi Annan, el passat 19 de gener», afegí.

Al-Yuzaai recordà, a més, que el Consell havia sol·licitat a l'organisme internacional més implicació als assumptes d'Iraq i la mediació en la polèmica electoral.

Brahimi, que encapçala la delegació de l'ONU de més alt nivell arribada a Iraq des que les Nacions Unides retiraren la seva plantilla el passat octubre, afirmà que han viatjat per ajudar els iraquians a recobrar la seva independència i la seva sobirania.

«No som a Iraq per imposar una solució, sinó per avaluar la possibilitat de celebrar unes eleccions directes», tal com reclama el líder espiritual dels xiïtes d'Iraq, el gran aiatol·là Ali Sistani, explicà el portaveu de la delegació, Ahmed Fawzi.

El comitè que presideix Brahimi haurà d'informar la secretaria general de les Nacions Unides sobre el fet de si és possible celebrar eleccions directes a l'Iraq, tal com reclama la comunitat xiïta, majoritària al país, abans que Estats Units torni la sobirania al poble iraquià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris