nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Schroeder dimiteix com a president del Partit Socialdemòcrata alemany

Cedeix el comandament de la formació per solucionar-ne la crisi

El canceller alemany, Gerhard Schroeder, anuncià ahir que cedeix la presidència del Partit Socialdemòcrata Alemany (SPD) a l'actual cap del grup parlamentari, Franz Müntefering, per garantir el curs de les reformes en marxa i resoldre la crisi del partit.

«Alemanya es troba enmig del procés de reformes més important de la història de la postguerra. I jo estic compromès amb aquest procés», digué Schroeder en una roda de premsa convocada amb amb prou feines una hora d'antelació, i durant la qual, acompanyat per Müntefering, comunicà la seva decisió, inesperada.

Encara que des de fa temps s'especulava sobre les mesures que adoptaria el canceller per treure el partit i el govern d'un pou de popularitat que sembla no tenir fons, precisament en un any de marató electoral amb catorze cites a les urnes, la decisió de deixar la presidència del partit caigué com una bomba. En els últims dies s'havien escoltat veus -majoritàriament líders socialdemòcrates regionals- que exigien una remodelació del govern, opció que el canceller descartà, ahir menys categòricament.

Schroeder afirmà que al costat de Müntefering meditaven la idea des de fa temps i que finalment es decidí a fer un pas que considerava necessari encara que dolorós. La idea d'aquesta «divisió de treball», que en principi es farà efectiva a finals de març després d'un congrés extraordinari, és que «cada un de nosaltres» es dediqui a cercar el suport a les reformes, «jo com a cap de govern cap a fora» i Müntefering de portes endins», digué Schroeder, que negà en tot moment que perdés autoritat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris