nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

Mzoudi, absolt sense convicció dels jutges de la seva innocència

L'Audiència Territorial d'Hamburg absolgué ahir el marroquí, Abdelghani Mzoudi, de complicitat als atemptats de l'11 de setembre del 2001 als EUA, una sentència que, com subratllaren els magistrats, es pronuncià únicament a falta de proves i no perquè creguessin en la seva innocència.

«No hi ha motius per celebrar-ho», digué el president de la sala, Klaus Rühle, en llegir una sentència que s'adoptà «no perquè el tribunal estàs convençut de la innocència de l'acusat, sinó perquè amb les proves no n'hi havia prou per a una condemna».

Segons Rühle, hi havia molts d'indicis que apuntaven que Mzoudi podia haver sabut que s'estaven preparant els atemptats, però també podria no haver tingut coneixement d'això. Per això, digué el jutge, no hi hagué una altra solució que continuar el precepte d'in dubio pro reo.

Quan fa mig any començà el segon judici en sòl alemany relacionat amb els atemptats contra les Torres Bessones i el Pentàgon als EUA, tot semblava indicar que Mzoudi correria una sort semblant a la del seu compatriota Mounir El Motassadeq, condemnat prèviament a 15 anys per terrorisme i complicitat en l'assassinat de més de 3.000 persones.

Al cap i a la fi, no hi havia dubtes que Mzoudi s'havia instruït en un camp d'entrenament a Afganistan i la seva firma figurava al testament del pilot suïcida Mohammed Atta, el capitost de la cèl·lula d'Al Qaeda. La Fiscalia Federal alemanya recorrerà la sentència. «Estam convençuts que l'acusat és culpable», digué el fiscal Walter Hemberger.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris