muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

La CIA «mai no digué que l'Iraq era una amenaça imminent», segons el director

Bush defensa la guerra i assegura que Saddam Hussein «tenia intenció» d'atacar

77052

El director de la CIA, George Tenet, defensà el paper dels seus.

Els analistes de la CIA «mai no digueren que l'Iraq representava una amenaça imminent», assegurà ahir el seu director, George Tenet, en una apassionada defensa del paper de l'agència d'espionatge sobre les armes de destrucció massiva a l'Iraq.

En un discurs a la Universitat de Georgetown de Washington, el director de l'Agència Central d'Intel·ligència (CIA) respongué a les sospites sobre la fiabilitat de les dades que aquesta organització manejà sobre l'armament a l'Iraq abans de la guerra, desencadenada el març passat.

«Els serveis d'intel·ligència mai no estaran totalment segursni estaran completament equivocats», assegurà Tenet en la seva intervenció a la seva «ànima mater», en la qual subratllà que «ningú no ens digué què havíem de dir ni com».

Abans de la guerra, els analistes dels serveis secrets diferien en la interpretació de les dades sobre l'armament iraquià, però «mai no digueren que l'Iraq representava una amenaça imminent», assegurà. El que sí feren fou «presentar una avaluació objectiva als nostres polítics d'un dictador brutal que continuava els seus esforços per enganyar i organitzar programes que ens sorprenguessin i amenaçassin els nostres interessos constantment».

Tenet al·ludí a les afirmacions de l'excap del grup d'inspectors d'armament dels Estats Units a l'Iraq, David Kay, qui al·lega que, quan s'ha complert el 85 per cent del treball, no s'han trobat armes de destrucció massiva i per tant s'ha de concloure que no existien.

Kay responsabilitzà els serveis secrets d'haver aportat dades errònies i obsoletes que induïren el Govern a error. La presumpta presència d'armes prohibides a l'Iraq fou el principal argument esgrimit pels EUA per justificar la guerra al país àrab.

Taxativament, Tenet insistí que «ni de lluny s'ha completat el 85 per cent del treball a l'Iraq. Les persones que treballen sobre el terreny allà són categòriques en aquest punt». «Necessitam més temps i més dades», així com «paciència», per determinar exactament què és el que passà amb aquelles armes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris