nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Cridòria contra Tony Blair als Comuns per l'atac a l'Iraq

La sessió a la Cambra dels Comuns hagué de ser suspesa per les mostres de rebuig del públic

89946

Blair tingué una sessió tumultuosa a la Cambra dels Comuns.

El primer ministre britànic, Tony Blair, defensà ahir la guerra contra Iraq durant un tumultuós debat parlamentari, en el qual fou durament interrogat sobre els informes de l'espionatge sobre les armes iraquianes i que hagué de ser suspès per protestes del públic.

La Cambra dels Comuns debaté el polèmic dictamen del jutge Brian Hutton sobre el cas Kelly, sessió que fou interrompuda pels crits d'activistes contra la guerra, que digueren «mentider» a Blair i reclamaren que no hi hagi més informes «tapadora».

El primer ministre intentà en un primer moment continuar parlant, però les protestes anaren creixent fins que el president de la Cambra, Michael Martin, decidí suspendre el debat durant deu minuts, la primera vegada que ocorre en 27 anys.

Després de reprendre's la sessió, el «premier» afirmà que no s'«avergonyeix» d'haver posat el seu país a la guerra, ja que continua pensant que fou el correcte, malgrat els dubtes sobre les armes de destrucció massiva d'Iraq i els possibles errors dels serveis d'intel·ligència.

«No sent vergonya del fet d'haver anat a la guerra. Crec que férem el correcte, que el món és ara un lloc més segur com a resultat i que som ara més capaços d'afrontar l'assumpte de les armes de destrucció massiva», indicà Blair.

Els ànims estaven calents dins i fora de la Cambra després que dilluns passat el Govern admetés que hi ha dubtes «legítims» sobre les armes d'Iraq i dimarts ordenàs una investigació sobre els possibles errors dels informes d'intel·ligència que pogueren portar a la guerra.

El tema a debat ja era controvertit, perquè l'informe Hutton exonerà Blair i culpà la BBC en el cas del científic David Kelly, que se suïcidà després de ser identificat com a font d'una notícia que va acusar el Govern d'exagerar l'amenaça d'Iraq.

Ahir Brian Jones, exalt càrrec del Ministeri de Defensa, va assegurar en un article que el Govern «va ignorar» les anàlisis dels experts en informació secreta d'aquest departament, que no donaven suport a la posició de Blair sobre les armes d'Iraq.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris