algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Alerta bioterrorista al Congrés dels EUA per la troballa d'una toxina

Les activitats del Congrés dels Estats Units es veiren del tot pertorbades dimarts per una alerta bioterrorista després del descobriment el dia abans d'una substància que resultà ser ricina, un agent tòxic. Es tracta d'un verí d'origen vegetal que es pot emprar com a arma biològica.

«Les proves han confirmat que és ricina», declarà durant una roda de premsa al Congrés el senador Bill Frist, cap de la majoria republicana. «Es tracta d'un acte terrorista», afegí Frist. «Ho han enviat amb la intenció de causar danys».

La substància, en aparença, no es disseminà pel sistema ventilació de l'edifici del Congrés, indicà al seu torn Tom Daschle, cap de la minoria demòcrata al Senat. «Hi ha indicis encoratjadors que aquesta substància s'ha concentrat en un sol lloc», afirmà a la premsa. «Els filtres no en mostren rastre al sistema de ventilació».

El senador digué, tanmateix, que «no n'estarà ben segur» fins que el correu recollit als annexos del Senat sigui totalment analitzat. «És sense cap dubte un acte criminal i hi ha una investigació en marxa», digué Daschle. «Crec que es tracta d'un acte terrorista (...) i és de fet una acció criminal i, francament, no hi faig cap classe de diferència», especificà.

Tres annexos del Senat nord-americà foren tancats i el Capitoli, l'edifici que allotja les dues cambres del Congrés, quedaren tancats de manera parcial. L'accés hi quedà restringit a «personal autoritzat», segons una font parlamentària. Diverses audiències, entre aquestes la del secretari de Defensa, Donald Rumsfeld, davant de la Comissió de les Forces Armades, foren anul·lades. Bill Frist anuncià «l'obertura d'una investigació criminal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris