nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Blair anuncia una investigació sobre les dades que justificaren la guerra a l'Iraq

La comissió d'investigació en traurà conclusions abans del final del curs parlamentari

67948

Tony Blair ha cedit a les pressions i acceptarà la investigació.

El primer ministre britànic, Tony Blair, ha cedit a les pressions i anuncià ahir l'obertura d'una investigació independent sobre les dades proporcionades pels serveis d'Intel·ligència en les quals es basà la justificació de la guerra a l'Iraq.

Blair, que fins ara s'hi havia oposat, va fer aquest anunci durant la seva compareixença davant d'una comissió de la Cambra dels Comuns poques hores després que el president dels Estats Units, George W. Bush, hagués obrat igual anunciant una investigació independent al seu país, incrementant així la pressió.

Poc després, el ministre britànic d'Afers Estrangers, Jack Straw, declarà que la comissió sobre les armes de destrucció massiva (ADM) de l'Iraq lliurarà a Blair les seves conclusions per escrit abans d'acabar l'actual sessió parlamentària, per juliol.

Blair informà del començament de les indagacions en el transciurs de la seva intervenció davant la Comissió de Coordinació del Parlament britànic per respondre sobre qüestions d'intel·ligència. «Pens que d'acord amb allò esmentat per David Kay -antic cap del grup de vigilància a l'Iraq-, hem d'examinar les informacions rebudes i determinar si eren exactes», afirmà als parlamentaris.

El 28 de gener passat, Kay afirmà en el Congrés dels EUA que l'Iraq no tenia ginys de destrucció massiva abans de la guerra, que s'inicià el 20 de març del 2003 precisament amb aquestes armes com a argument. No obstant això, sigui quin sigui el resultat d'aquesta comissió, rebutjà la idea que hagués estat «un error desfer-se de Saddam Hussein».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris