algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Bush puja un 10% el pressupost de Defensa perquè «estam en guerra»

El president presentà al Congrés uns comptes amb un fort dèficit

El president dels Estats Units, George W. Bush, en plena campanya per a la seva reelecció, revelà ahir un pressupost per al 2005 de 2,4 bilions de dòlars, que prioritza la guerra contra el terrorisme i la seguretat interna, mentre que promet reduir el dèficit fiscal.

Després de registrar un forat rècord de 521.000 milions de dòlars el 2004 (4,5% del PIB), el president traduí en xifres la seva promesa de reduir el dèficit a la meitat en cinc anys. El dèficit ha de baixar a 364.000 milions de dòlars (3% del PIB) durant l'any fiscal 2005, que comença l'1 d'octubre, abans de reduir-se a 237.000 milions de dòlars el 2009, segons les previsions del Govern.

«Confii que el nostre pressupost respongui a una situació molt seriosa. La raó per la qual tenim dèficit és perquè tinguérem recessió. Fórem atacats i estam una guerra», digué Bush ahir en un intent de justificar els gegantins dèficits (fiscal i comercial) i l'augment de la partida en Defensa. «Amb una restricció de les despeses i amb polítiques que sostenen el creixement, podem reduir a la meitat el dèficit en cinc anys», va assegurar Bush.

En la seva introducció en un llarg document pressupostari, el president adoptà un to molt marcial. «Continuarem donant al nostre país el que sigui necessari per defensar-lo fent costat plenament al nostre Exèrcit, que du molt talent i honor a les nostres batalles a l'estranger», afirmà.

Unint els actes a les paraules, va proposar augmentar un 7% el pressupost per a la defensa, que assoliria 402.000 milions de dòlars. Però aquesta suma no té en compte el cost de les futures operacions a l'Iraq i a l'Afganistan. Des del 2001 els doblers destinats al Pentàgon han augmentat més d'un terç.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris