muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

EUA creu que Al Qaeda vol segrestar avions per a atacs químics i biològics

Sis vols des d'Europa foren cancel·lats per raons de seguretat

Les autoritats dels Estats Units estudien la possibilitat que Al Qaeda vulgui utilitzar avions comercials per disseminar agents químics o biològics, raó que portà a cancel·lar durant el cap de setmana sis vols procedents d'Europa. El diari The Washington Post informà ahir que l'ús d'aquest tipus d'armes en avions seria una nova tàctica per atacar els Estats Units per part de l'organització que dirigeix Ossama Bin Laden, a la qual s'atribueixen els atemptats de l'11 de setembre del 2001.

Més de 3.000 persones moriren aquell dia quan els terroristes estavellaren quatre avions a Nova York, Washington i Pennsilvània.

Cinc vols de British Airways i d'Air France amb destinació a Washington i Miami foren cancel·lats dissabte per raons de seguretat, a la qual cosa se sumà posteriorment la suspensió, per primera vegada, d'un vol d'una aerolínia dels Estats Units.

El vol 17 de la companyia Continental Airlines, que realitza la ruta entre Glasgow i Los Angeles, amb escala a Newark (Nova Jersey), no s'enlairà del Regne Unit perquè no va aconseguir la preceptiva autorització del Departament de Seguretat Nacional.

El portaveu d'aquest departament, Brian Roehrkasse, digué que «continuam estant preocupats pel desig d'Al Qaeda d'utilitzar avions, especialment de companyies d'altres països».

Això no obstant, el Govern no augmentà el nivell d'alerta davant del risc d'atemptats, com féu poc abans de les festes de Nit de Nadal i Nadal, quan se suspengueren una desena de vols pels indicis de possibles activitats terroristes.

El nivell d'alerta «taronja», el segon més elevat en una escala de cinc, tingué vigor fins el passat 9 de gener, i en aquelles dates diversos avions comercials amb destinació a aeroports d'EUA foren escortats en el seu tram final per caçabombarders.

Fonts oficials afirmaren a la cadena de televisió CNN que, igual com ocorregué fa un mes, les mesures de precaució foren adoptades pels governs de Londres i París després de ser informats de les noves dades demanades per l'espionatge.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris