nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

La Justícia alemanya condemna a 8 anys i mig de presó el caníbal de Roteburg

El fiscal, que demanava cadena perpètua, ja ha anunciat que recorrerà la sentència

75048

El caníbal de Roteburg, Armin Meiwes, amb el seu advocat després d'escoltar la sentència.

La condemna a vuit anys i mig de presó per homicidi contra el caníbal de Roteburg, dictada ahir, és una sentència salomònica amb la qual els jutges alemanys han trepitjat un terreny jurídic verge i ha causat certa sorpresa, perquè obre la possibilitat que el condemnat sigui alliberat en cinc anys.

L'Audiència Provincial de Kassel (centre d'Alemanya) declarà culpable Armin Meiwes, l'alemany de 42 anys que matà, esquarterà i es menjà un altre home un any més gran que ell, Bernd-Juergen Brandes, amb el seu consentiment, en un crim amb el qual ambdós satisferen les seves fantasies.

El fiscal, Marcus Koehler, que demanava cadena perpètua per assassinat amb motivació sexual i pertorbació del descans de les morts, ja ha anunciat que recorrerà aquesta sentència. Del seu costat, l'advocat Harald Ermel reclamava «una condemna proporcionada per homicidi amb consentiment de la víctima».

«Es tracta d'un comportament condemnat per la nostra societat: el canibalisme», assenyalà el jutge Volker Mütze al principi de l'argumentació de la sentència, i adverteix que «ens trobam en un àmbit en els límits del dret penal, ja que falten precedents».

No fou assassinat, perquè Meiwes no matà la seva víctima, com sostenia l'acusació, només per satisfer les seves ganes sexuals, ja que el plaer que experimentà el caníbal en matar i trossejar la víctima no fou «un motiu dominant» del crim, sostingué el jutge.

El condemnat confessà que gravà el crim en vídeo per masturbar-se després, veient les imatges, una cinta de diverses hores de durada que fou usada com a prova en el procés. El magistrat sosté que el caníbal es menjà la seva víctima per establir-hi «la unió més estreta possible» i el seu mòbil no fou obtenir «sexe i plaer», sinó «seguretat i recolliment».

Tampoc no es va tractar, com sostenia la defensa, d'un assassinat amb consentiment de la víctima -delicte anàleg a l'eutanàsia activa-, perquè la víctima «no va demanar seriosament i específicament» a Meiwes que el matàs, sinó que va voler viure «l'experiència de la seva vida» mentre el caníbal li tallava el penis, que ambdós van intentar menjar-se.

Els experts van explicar durant el procés que el caníbal va estar obsessionat durant la seva pubertat per un fetitxisme per la carn humana inerta, i que només experimentava excitació sexual quan s'imaginava trossejant un cos. La víctima, en canvi, patia de masoquisme sexual i volia que li tallassin el penis per superar el suïcidi de la seva mare, del qual se sentia en part responsable.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris