nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

La BBC es disculpa amb Tony Blair mentre el director general dimiteix

Greg Dyke anuncià la seva renúncia, un dia després que el president

El primer ministre britànic, Tony Blair, i la BBC prometeren ahir «passar pàgina» del torcebraç tan dur mantingut durant mesos. Així i tot, està per veure l'efecte que tindrà a la cadena la caiguda de la seva cúpula dirigent i la crisi en la qual es veu immersa.

Els dos responsables principals de la BBC han presentat la seva dimissió després que el jutge Brian Hutton, encarregat d'investigar el cas Kelly, conclogués dimecres que la cadena va emetre notícies «infundades» contra el Govern de Blair.

Greg Dyke, director general de la BBC, anuncià ahir la seva renúncia, un dia després que el president, Gavyn Davies. Tot seguit el nou responsable en funcions de la cadena, Richard Ryder, va fer arribar una disculpa «incondicional» a Blair.

«En nom de la BBC, no pos objeccions a demanar disculpes, de manera incondicional, pels nostres errors i a les persones les reputacions de les quals se n'hagin vist afectades», indicà Ryder en nom de la junta de governadors del canal públic britànic.

Això va satisfer el primer ministre, el qual donà donar literalment per tancada la crisi i, molt somrient, assegurà que respecta «totalment» la independència de la BBC, amb tota probabilitat el mitjà de comunicació més admirat del món. L'Executiu britànic havia reclamat amb insistència aquesta disculpa de la BBC, pel fet de mantenir durant mesos que havia mirat d'«inflar» les proves contra l'Iraq per justificar la guerra. Una al·legació que el jutge Hutton qualificà aquest dimecres d'«infundada».

Tony Blair afirmà ahir que ara es pot «passar pàgina». Era el mateix missatge de Greg Dyke, un executiu molt popular entre els seus subordinats, poc després de comunicar la seva dimissió. De fet, l'anunci de la renúncia de Dyke commocionà molts de treballadors del mitjà britànic, entre aquests el seu substitut, Mark Byford. Per la seva banda, alguns dels periodistes més respectats de la BBC mostraven la seva alarma pel «perill» que plana sobre la independència de l'emissora.

«La BBC ha d'oferir un periodisme d'alta qualitat, independent i imparcial, reconegut pel seu rigor, la seva equanimitat i la seva objectivitat», afirmà Byford en la seva confirmació com a director general en funcions de la cadena.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris