cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Almenys 14 egipcis moren en enfonsar-se un edifici al Caire

Equips de rescat iniciaren ahir la recerca de supervivents entre les runes d'un edifici d'onze pisos que s'enfonsà enmig de les flames en un suburbi del Caire, amb saldo d'almenys 14 morts.

Un funcionari del Ministeri de l'Interior digué que un foc causà l'explosió de diverses botelles de gas domèstic a la planta baixa de l'edifici d'apartaments, fet que provocà que s'enfonsàs sobre els treballadors de rescat que intentaven extingir les flames. Els funcionaris digueren que les restes de 14 persones havien estat recuperades, la majoria policies i treballadors de rescat que estava evacuant l'immoble quan es desplomà.

«Hi hagué realment un gran nombre d'explosions de gas causades pel foc (...) Desafortunadament la calor del foc causà les explosions, que feren esfondrar l'edifici», digué un funcionari del ministeri, que demanà no ser identificat.

Altres autoritats esmentaren infraccions en el permís de construcció com un possible factor en el ràpid enderrocament de l'edifici. El governador del Caire, Abdel Raheem Shehata, digué que el 1992 s'havia emès una ordre per a la demolició de l'edifici amb dues dècades d'antiguitat. Els permisos només s'havien concedit per a quatre de les seves plantes i se n'hi afegiren set il·legalment, afirmà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris