cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Vuit congressistes dels EUA visiten per primer cop la Líbia de Gaddafi

Vuit representants del Congrés nord-americà arribaren ahir a Líbia, país que durant molt de temps fou enemic declarat dels Estats Units, per a la primera visita d'aquesta mena en més de 30 anys, amb l'objectiu d'aplanar el camí per a la represa de les relacions diplomàtiques entre ambdós països. «És una ocasió feliç que set parlamentaris es trobin a Líbia», declarà a la premsa el representant republicà Kurt Weldon, qui encapçalava la delegació de congressistes arribada a bord d'un avió militar dels EUA.

Aquest grup havia estat precedit la vigília per Tom Lantos, representant demòcrata de Califòrnia, membre de la comissió de Relacions Exteriors de la Cambra de Representants.

«Puc assegurar que les sancions nord-americanes contra Líbia seran aixecades en funció d'un calendari que serà decidit pel president (George W. Bush) i el secretari d'Estat (Colin Powell) i que s'instauraran relacions normals amb el poble libi», afegí Weldon. «Aquesta visita és històrica», subratllà. «Cercam l'establiment de relacions oficials entre els dos països (trencades el 1981) i la tornada a Líbia de les empreses dels EUA».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris