nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

Collin Powell admet la possibilitat que no hi hagués armes prohibides a l'Iraq

El secretari d'Estat d'EUA parlà després de la dimissió del cap d'inspectors d'armament

El secretari d'Estat dels Estats Units, Colin Powell, admeté ahir la possibilitat que l'Iraq no guardàs armes de destrucció massiva abans de la invasió dels Estats Units. En declaracions a la premsa dels Estats Units des de Tblisi, on assisteix a la presa de possessió del president georgià Mijail Saakashvili, Powell fou preguntat sobre les afirmacions del fins ara cap dels inspectors d'armament d'EUA a Iraq, David Kay, qui abandonà el seu càrrec i assegurà que aquelles armes no existeixen.

«La resposta a aquesta pregunta és que encara no ho sabem», respongué Powell. Segons ell, els serveis secrets d'EUA havien estat encertats en apuntar la intenció del règim de Sadam Husein de produir armes no convencionals. Això no obstant, matisà que «teníem preguntes que necessitàvem aclarir». «Què hi havia?... Cent tones, cinc-centes tones, o zero tones? Hi havia tants litres d'àntrax, deu vegades aquesta quantitat o no hi havia res?», es preguntà Powell.

El 4 de febrer de l'any passat, Powell acudí a l'ONU per presentar el que, segons Washington, constituïen proves contundents sobre l'existència d'armes de destrucció massiva a l'Iraq, un dels principals arguments del Govern per justificar la guerra contra el país àrab.

En les seves primeres declaracions després de la seva dimissió, Kay indicà que no creu que hi hagi armes prohibides a l'Iraq i ha apuntat que les dades que es manejaven corresponien a 1991, durant la guerra del Golf. El Govern d'EUA continua creient en la presència d'aquell armament no convencional i divendres el portaveu de la Casa Blanca, Scott McClellan, reiterava que només era qüestió de temps el que els inspectors localitzassin les armes. «La veritat sortirà a la llum».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris