nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El judici a un empresari implica Sharon en un cas de corrupció

L'involucren en el cobrament d'un suborn de 3 milions de dòlars

El judici que començà ahir al Tribunal de Tel Aviv contra l'empresari David Apel, sospitós d'haver intentat subornar, amb el seu consentiment, el primer ministre israelià, Ariel Sharon, compromet el cap de Govern de l'Estat jueu en un procés per corrupció.

Apel, contractista d'obres i activista del bloc Likud, que presideix Sharon, havia estat encausat judicialment l'any passat per aquestes sospites, però l'expedient s'arxivà per falta de proves fefaents sobre presumptes delictes de suborn.

Ahir dematí es presentà una demanda esmenada i que implicava sense embussos el primer ministre i el viceprimer ministre Ehud Olmert, titular d'Indústria i Comerç, com a «participants actius» als delictes de suborn que se li atribueixen al contractista.

L'acusat procurà valer-se de la influència de Sharon, quan era ministre d'Afers Estrangers a finals de la dècada dels anys noranta, i de l'aleshores batle de Jerusalem, Olmert, per dur endavant un projecte turístic amb la compra d'una illa grega.

La revelació d'ahir al tribunal, segons la nova demanda, fou que Apel hauria dit a Sharon que amb aquest projecte, que no arribà a concretar-se, el seu fill «guanyaria molts de doblers». Guildad Sharon, fill del primer ministre israelià, hauria cobrat tres milions de dòlars, segons el procés per corrupció reobert ahir.

Aquests foren els doblers pactats per Apel amb Gilad Sharon com a «consultor» en el projecte turístic per a la compra d'una illa grega. Sharon i Olmert desmentiren sistemàticament tota relació amb els delictes de suborn que s'imputen al contractista i que, de demostrar-se la seva veracitat, podrien obligar-los a dimitir de les seves funcions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris